28 Aralık 2017 Perşembe

Halit KONANÇ

Sucul dünyanın tüm canlılığın sürdürülebilir yaşamında neden önemli olduğuna ...
balıkçının penceresinden bakarak, biryönü ile insanın ilkel çağlarından günümüze değin gıda gereksinimi bağlamında en kolay en değerli besin kaynağını barındırıyor oluşu.

Diğer yönü ile insanın evrim/gelişim sürecinde edindiği en saygın meslekler arasında olması. Daha da önemlisi bu gün; Kapitalizmin tetiklemesi ve dayatması ile bilim ve teknolojinin baş döndüren uygulamalarına bağlı endüstriyel balıkçılık ve gıda sayesinde ülke ve dünyanın tüm sucul canlı kaynaklarının çökme sınırlarına gelmesi. Sucul dünyaya saygı ve sevgi dahilinde yaklaşıp korumak isteyenlerin buluşabileceği... Sucul canlılığın sürdürülebilir koşullarının korunmasına dair sözü, sesi ve önerisi olanların ortak çözümler üretebileceği, bilgi sahibi olabileceği... Balık ile nasıl sağlıklı beslenmek mümkün? Hangi balık ne zaman avlanmalı ve hangi mevsimde yenmeli? Onlarca asır öncesinden günümüze dek gelmiş hangi balığın ev ortamında nasıl işleneceğine dair geleneksel balık mutfağı tanıtımı.... Balıkçılığın yerel ve genel sorunlarına dair akademisyen ve konu hakkında donanım sahibi yazarların makaleleri... Balıkçı ve tüketim kooperatiflerinin faaliyetleri... Yaşanmış balık ve balıkçı öyküleri... Balık ile sağlıklı beslenmenin önemine dair sağlık köşesi ve daha bir çok konu ile güncel değeri olan bilgilerin paylaşılacak adresi.

                                                                        BALIKÇININ SESI...

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara